Štafetky

Štafetky

15 ks

Bílky tekuté430 g
Cukr krupice260 g
Kokos 120 g
Mouka hladká120 g
Cukr moučka na posypání 

postup: začněte šlehat čisté bílky v míse vymazané octem. Postupně v první fázi šlehání zasypejte do bílků cukr krupice. Po vyšlehání bílky odstavte. Mouku si smíchejte s kokosem a zlehka, ručně je zamíchejte do vyšlehaných bílků. Nemíchejte příliš rychle nebo dlouho, aby vám bílky neřídly. Hmotu ihned rozmažte na dva pečící papíry ve stejnoměrné výšce. Pláty pocukrujte. Plát pečte na 200 °C dozlatova. Nepečte příliš dlouho, aby se plát nevysušil. Plát po vytažení z trouby můžete buď stočit, nebo si posypat moukou nový pečící papír a plát na něj otočit.

Kávový máslový krém

Základní žloutkový krém500 g
Máslo 500 g
Kávová pasta 50 g

postup: uvařte si základní žloutkový krém (puding). Musíte mléko snížit na polovinu. Do vychladlého pudinku zašlehejte povolené máslo a vyšlehejte v hladký krém. Rozpuste si kávovou pastu a vychladlou jí zamíchejte do krému. Všechny recepty jsou napsány v polotovarech. Plát si rozdělte na dva pásy. Na každý pás si rozetřete kávový krém. Jednotlivé pásy stočte, zabalte do pečícího papíru a nechte vychladit v ledničce. Každý pás si rozkrájejte na požadované válečky a oba konce smočte do rozpuštěné polevy. 

Dohotovení

Kakaová poleva nebo čokoláda ředěná200 g