Vločkové muffiny s banánem a čokoládou

Vločkové muffiny s banánem a čokoládou

Porcí 15 ks  

Těsto na muffiny

Jemné vločky150 g
Mléko polotučné200 ml
Vejce 2 ks
Třtinový cukr80 g
Kysaná smetana 14%180 g
Přezrálé banány bez slupky2 ks – 180 g
Čokoládové pecky hořké100 g
Polohrubá mouka100 g
Kypřící prášek1 lžička

postup: do mouky zamíchejte kypřící prášek a čokoládové pecky. V mléce povařte vločky. Vločky si odstavte. Vyšlehejte vejce s cukrem do pevné pěny. Vločkovou kaši si přendejte do mísy a vidličkou do kaše vpravte rozmělněné vyzrálé banány. Přidejte kysanou smetanu a smíchejte jí s kaší. Dále zamíchejte vyšlehaná vejce a nakonec sypkou část mouky s čokoládou. Hmotu rozdělte do připravených papírových košíčků. Pokud máte jemnější papírové košíčky, použijte pro udržení tvaru pevnou formu. Pečte na 170 °C asi 40 minut.