Houba kávová

Houba kávová
Espresso 50 ml
 Cukr krupice 50 g
Vejce 150 g
Instantní káva 9 g
Cukr moučka 30 g
Máslo 40 g
Mouka hladká 50 g

 

Postup: do uvařeného expressa zamícháme máslo, aby se rozpustilo a instantní kávu. Po zamíchámí přidáme ostatní suroviny. Nalijeme do espumy nebo šlehačkové láhve. Smícháme s jednou bombičkou (velkou láhev 2 bombičky). Láhev otočte a 20 sekund s ní zatřepte. Hmotu nastříkejte do půlky kelímku, který má díry ve dně. Hmota by měla být nadýchaná a neměla by téci. Pečeme v mikrovlnné troubě asi 2 minuty. Vyzkoušet (každá mikrovlnná trouba hřeje jinak). Nechte 10 minut vychladnout a natrhejte.