Buflery

Buflery
Mouka hladká 225 g
Bílky 300 g
Krémový prášek 25 g
Cukr krupice 125 g
Žloutky 170 g
Voda 160 g

postup: šlehejte bílky, které zasypete cukrem krupicí. Vyšlehejte do pevného sněhu. Mezitím se v misce metličkou rozmíchá voda, žloutky a 1/3 hladké mouky. Do zbytku mouky zamíchejte krémový prášek. Vyšlehané bílky lehce promíchejte s kašičkou. Nakonec přimíchejte zbytek hladké prosáté mouky. Ihned stříkejte na teflony nebo pečící papíry hladkou trubičkou. Pečte na 170 °C dozlatova. Po zapečení teplotu snižte na 150 °C a dosušte.

Buflery jsou polotovary, které využijete na výrobky: modelované z buflerů, brambory, pražské koule, indiány, špičky.