Mouka hladká | 225 g |
Bílky | 300 g |
Krémový prášek | 25 g |
Cukr krupice | 125 g |
Žloutky | 170 g |
Voda | 160 g |
postup: šlehejte bílky, které zasypete cukrem krupicí. Vyšlehejte do pevného sněhu. Mezitím se v misce metličkou rozmíchá voda, žloutky a 1/3 hladké mouky. Do zbytku mouky zamíchejte krémový prášek. Vyšlehané bílky lehce promíchejte s kašičkou. Nakonec přimíchejte zbytek hladké prosáté mouky. Ihned stříkejte na teflony nebo pečící papíry hladkou trubičkou. Pečte na 170 °C dozlatova. Po zapečení teplotu snižte na 150 °C a dosušte.
Buflery jsou polotovary, které využijete na výrobky: modelované z buflerů, brambory, pražské koule, indiány, špičky.