Červený craguelin

Červený craguelin

Těsto červené

Mouka hladká105 g
Cukr krupice100 g
Červená barva 
Máslo 80 g

postup: smíchejte všechny suroviny do tužšího těsta. Těsto si rozválejte mezi dvěma pečícími papíry na tenký plát. Plát si přendejte do ledničky nebo mrazničky. Plát zatuhne a půjde dobře vykrajovat. 

Pálená hmota

Mléko 125 ml
Voda 125 ml
Cukr krupice5 g
Sůl 5 g
Hladká mouka100 g
Máslo 100 g
Vejce 250 g

postup: dejte vařit mléko, vodu, cukr krupici, sůl a máslo. Když tekutina začne vařit, přisypejte mouku a restujte. Míchejte tak dlouho, dokud se nebude těsto oddělovat od rendlíku a vařečky. Ostavte a nechte krátce vychladnout. Postupně přimíchávejte vejce. Hmotu stříkejte na pečící papír hladkou trubičkou. Z ledničky si vyndejte červený plát a vypíchněte si kolečka. Na nastříkané těsto z pálené hmoty položte vypíchnuté červené kolečko. Pečte na 195 °C po dobu 25 minut.