Makronky

Makronky

Makronky

Mandlová moučka 150 g
Cukr moučka 150 g
Bílky 55 g

Postup: mandlovou moučku, cukr krupici a bílky smíchejte a nechte přikryté odležet v ledničce.

Cukr krupice 150 g
Voda 50 g

Postup: dejte vařit cukr krupici s vodou. Když se začne vařit cukerný rozvar začněte šlehat bílky s cukrem. Rozvar vařte na 110 °C. uvařený rozvar nalijte čůrkem do vyšlehaných bílků.

Cukr krupice 20 g
Cukr s mandlovou příchutí Vitana 1 ks
Bílky 55 g

Postup: šlehejte do pevného sněhu. Pevný sníh zalijte cukerným rozvarem. Můžete přidat pomerančovou pastu. Ručně zamíchejte do mandlové hmoty. Bílkový sníh míchejte zlehka a rychle, hmota by mohla řídnout. Naplňte hmotu do sáčku, stříkejte na pečící papíry, nebo pečící podložky. Podržte si podložku a plechem párkrát klepněte o stůl. Makronky lehce slehnou. Nechte je jednu hodinu oschnout. Než je dáte do trouby neměl by se povrch lepit. Pečte na 130 °C po dobu 20 minut.