Ořechové bezé

Ořechové bezé

Hmota na bezé

Cukr krupice250 g
Bílky 100 g
Cukr moučka50 g
Cukr vanilín37 g
Voda 380 g
Cukr krupice250 g
Bílky 100 g
Cukr moučka50 g
Cukr vanilín37 g
Voda 380 g
Lískové ořechy mleté200 g

postup: dejte vařit 2/3 cukru krupice s vodou. Při teplotě rozvaru 108 °C (blanka na očku praskne). Začněte šlehat čisté bílky se zbytkem cukru krupice. Do pevného sněhu zalévejte cukerný rozvar vařený na 116 – 120 °C. Po částečném šlehání a vychladnutí hmoty, ručně zamíchejte cukr moučku s lískovými oříšky. Hmotu stříkejte hladkou trubičkou na pečící papír. Sušte na 100 °C.