třené linecké těsto

třené linecké těsto

1 300 g

Mouka hladká560 g
Cukr moučka160 g
Kakao 40 g
Margarín stolnínebo máslo500 g
Vejce  100 g
Základní žloutkový krém60 g

Postup: tuk si v rendlíku nahřejte na  22-25 °C (na kašičku). Kašičku šlehejte  s cukrem moučkou. Šlehejte do hladkého krému. Přišlehejte  vejce a vychladlý základní žloutkový krém (uvařte si pudink, ale místo 500 ml mléka, dejte pouze 250 g). Nakonec ručně a krátce zamíchejte směs mouky a         kakaa. hmotu ihned stříkejte řezanou trubičkou v teplém prostředí na pečící papíry. Pečeme na 160 – 170 °C. Během pečení jeden banánek rozpulte. Pokud bude střed nedopečený, tak banánky dopečte.