Čokoládový, arašídový dort

Čokoládový, arašídový dort

1 dort – 12 porcí

Kakaové araš.těsto: máslo150 g
Cukr moučka80 g
Žloutky 1 ks
Vejce 1 ks
Vanilkový extrakt 
Mouka hladká 200 g
Arašídové máslo3 lžičky
Arašídy mleté50 g
Kakao 30 g
  
Čokoládová ganache na upečené těsto 
Smetana 40%80 g
Karamel 80 g
Mléčná čokoláda80 g
Arašídová pasta30 g

Postup: kakaové arašídové těsto: všechny suroviny smíchejte do sebe. Těsto vyválejte na dvě placky. Jednu větší. Pečte na 170 °C po dobu 8 minut.

Postup: čokoládová ganache: smetanu přiveďte k varu. Zalijte smetanou arašídovou pastu, karamel a čokoládu. Ganache vylijte na vychladlou placku.

Kokosový krém: horní část 
Kokosové mléko125 ml
Vanilka mletá½ lžičky
Žloutky 30 g
Želatina 10 g
Smetana 40% 125 ml
 Vanilkový cukr Vitana2 ks
Čokoládový krém:  střední část 
Smetana 40%100 ml
Žloutky 30 g
Cukr krupice40 g
Čokoláda hořká280 g
Smetana 40% vyšlehaná300 ml
  
Kakaová glazura: potah krému 
Smetana 40% 160 ml
Voda 200 ml
Cukr krupice130 g
Škrobový sirup110 g
Kakaový prášek80 g
Želatina plátky20 g

Postup: čokoládový krém: na vodní lázni vyšlehejte žloutky s cukrem. Převařte smetanu 100 ml a přelijte jí přes čokoládu. Smíchejte do sebe. Nakonec zlehka zamíchejte vyšlehanou smetanu.

Postup: kakaová glazura: smetanu, cukr, škrobový sirup přiveďte k varu. Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě. Do převařené smetany rozmíchejte želatinu i s vodou. Prosejte kakao a zamíchejte. Potahujte vychlazený nebo zmražený dort, až bude mít poleva 30°C.

Postup: kokosový krém: na vodní lázni vyšlehejte žloutky s cukrem. Želatinu nechte nabobtnat ve studené vodě. Kokosové mléko ohřejte. Do vyšlehaných žloutků zamíchejte kokosové mléko, vyždímanou želatinu. Nakonec zamíchejte vyšlehanou šlehačku. Nalijte do tvořítek, nechte zamrazit. Zamražené vyndejte z tvořítek a položte na dort.