Dort Pavlova

Dort Pavlova

12 ks

Hmota na dort

Bílky 6 ks
Cukr krupice150 g 
Bramborový škrob3 lžičky
Citrónová šťáva½ lžičky
Cukr vanilkový Vitana1 ks

postup: misku si vymažte octem (bílky se vám budou lépe šlehat). V misce vyšlehejte bílky s cukrem krupicí, citrónovou šťávou a vanilkovým cukrem do pevného sněhu. Sníh naneste na plech s pečícím papírem. Uprostřed lžící vytlačte asi 1 cm hlubokou vaničku a pečte při 120 °C  – 2 hodiny. Pokud bude hmota žloutnout, snižte teplotu na 110 °C. Nechte upečenou hmotu dojít v troubě.

Šlehačková náplň

Smetana 33%250 ml
Cukr vanilkový Vitana1 ks
Ztužovač do šlehačky Vitana1 ks

postup:vyšlehejte smetanu s cukrem a ztužovačem do pevného krému. Náplň naneste lžící do prohlubně na upečené hmotě a ozdobte různým ovocem. 

Dohotovení

Maliny čerstvé100 g
Jahody čerstvé100 g
Borůvky čerstvé100 g

postup:ovoce omyjte, očistěte. Jahody nakrájejte na čtvrtiny. Ovocem ozdobte šlehačkovou náplň. Ovoce posypejte cukrem moučkou.