Lískooříškový dortík

Lískooříškový dortík

1 ks

Oříškové těsto

Máslo 100 g
Třtinový cukr 100 g
Rozpečený lískový oříšek 100 g
Sůl 0,5 g
Mouka 90 g
Kakaový prášek 20 g

postup: smíchejte dohromady třtinový cukr, mletý lískový oříšek, mouku, sůl a kakaový prášek. Přidejte studené máslo nakrájené na kostičky. Smíchejte ve strouhanku. Rozdělte rovnoměrně do spodní části 5 cm nerezových kroužků a pečte na 170 °C po dobu 10 minut. Nechte vychladnout.

                                                                   Čokoládový krém

Mléko 140 g
Glukóza 6 g
Želatina 4 g
Čokoláda 64% 190 g
Smetana 270 g

postup: rozpusťte čokoládu. Přidejte glukózu. Přiveďte mléko k varu. Přidejte želatinu do mléka. Postupně nalijte na rozpuštěnou čokoládu a vymíchejte lesklou a hladkou texturu. Přilijte studenou smetanu a vyšlehejte do hladkého krému. Mějte ponořené v ledu, aby se krém ochladil. Nalijte krém na lískové upečené těsto. Zchlaďte na 12 hodin.

Druhý den vyndejte z formy a ozdobte jahodami.

                                                                   Ovoce

Jahody 500 g