Mrkvový banánový dort

Mrkvový banánový dort

Porcí 12 ks 

Mrkvový korpus

Mrkev 250 g
Banán 1 ks
Cukr moučka220 g
Máslo 450 g
Vejce 3 ks
Pomerančová kůra Vitana1 lžička
Skořice mletá Vitana1 lžička
Badyán mletý Vitana¼ lžičky
Sůl špetka
Mléko 100 ml
Pšeničná celozrnná mouka100 g
Mouka polohrubá100 g
Kypřící prášek s vinným kamenem Vitana1 ks

Postup: v mixéru vyšlehejte do hladkého krému mrkev, banán, cukr, máslo, vejce a mléko. Do vyšlehané pěny ručně zamíchejte směs mouky, sole, badyánu, skořice, pomerančové kůry a kypřícího prášku. Hmotu vylijte do větší kulaté formy 28 cm. Korpus pečte na 170 °C – 40 minut. Korpus nechte vychladnout a prořízněte ho na dvě části. Na dolní část korpusu rozmažte pomerančovou marmeládu. Polovinu krému rozmažte na jedné polovině korpusu. Druhou přiklopte a rozmažte na ní druhou část krému. Ozdobte kůrou z bio pomeranče.

Smetanový krém

Mascarpone250 g
Smetana 33%250 g
Marmeláda pomerančová100 g

Postup: vyšlehejte Mascarpone, smetanu a marmeládu do pevného krému.

Dohotovení

Pomerančová marmeláda50 g
Pomerančová kůra ½ pomeranče