Mrkvový dort

Mrkvový dort

Porce 12 ks

Těsto

Polohrubá mouka2 hrnky
Cukr krupice1 a ¾ hrnku
Olej ¾ hrnku
Vejce 4 ks
Mrkev 4 velké mrkve
Jedlá soda1 a ½ lžičky
Skořice 1 lžička
Sůl špetka
Prášek do pečiva1 a ½ lžičky
Polohrubá mouka2 hrnky
Cukr krupice1 a ¾ hrnku

postup: Krátce prošlehejte vejce s cukrem. Mrkev očistěte a nastrouhejte na hrubo. Mrkev spojte s vyšlehanými vejci a olejem. Mouku promíchejte se sodou, kypřícím práškem a skořicí. Sypkou směs spojte s vejci a olejem. Hmotu nalijte do kulaté formy. Pečte na 180 °C asi 40 minut. Korpus nechte vychladnout. Po vychladnutí korpus prokrojte. Promažte krémem.

Tvarohový krém 

Zakysaná smetana180 g
Tvaroh měkký 250 g
Moučkový cukr150 g
Citrónová kůra do krému½ citrónu
Citrónová kůra na posypání dortu½ citrónu

Postup: krátce prošlehejte tvaroh, zakysanou smetanu, citrónovou kůru a moučkový cukr. Promažte krémem korpus. Zbytkem krému potřete horní část dortu. Na krém nastrouhejte citrónovou kůru z BIO citrónu. Nechte odležet v lednici do druhého dne.