Porce 12 ks
Těsto
Polohrubá mouka | 2 hrnky |
Cukr krupice | 1 a ¾ hrnku |
Olej | ¾ hrnku |
Vejce | 4 ks |
Mrkev | 4 velké mrkve |
Jedlá soda | 1 a ½ lžičky |
Skořice | 1 lžička |
Sůl | špetka |
Prášek do pečiva | 1 a ½ lžičky |
Polohrubá mouka | 2 hrnky |
Cukr krupice | 1 a ¾ hrnku |
postup: Krátce prošlehejte vejce s cukrem. Mrkev očistěte a nastrouhejte na hrubo. Mrkev spojte s vyšlehanými vejci a olejem. Mouku promíchejte se sodou, kypřícím práškem a skořicí. Sypkou směs spojte s vejci a olejem. Hmotu nalijte do kulaté formy. Pečte na 180 °C asi 40 minut. Korpus nechte vychladnout. Po vychladnutí korpus prokrojte. Promažte krémem.
Tvarohový krém
Zakysaná smetana | 180 g |
Tvaroh měkký | 250 g |
Moučkový cukr | 150 g |
Citrónová kůra do krému | ½ citrónu |
Citrónová kůra na posypání dortu | ½ citrónu |
Postup: krátce prošlehejte tvaroh, zakysanou smetanu, citrónovou kůru a moučkový cukr. Promažte krémem korpus. Zbytkem krému potřete horní část dortu. Na krém nastrouhejte citrónovou kůru z BIO citrónu. Nechte odležet v lednici do druhého dne.
