Nahatý dort

Nahatý dort

12 ks

Korpus jogurtový

Jogurt bílý neslazený130 g
Vejce 5 ks – 300 g
Cukr krupice200 g
Olej 4 lžíce
Polohrubá mouka200 g

postup: vyšlehejte část cukru (80 g) se žloutky. Zbytek cukru vyšlehejte s bílky do pevného sněhu. Do vyšlehaných žloutků zamíchejte ručně metličkou jogurt a olej. Ručně přimíchejte vyšlehané bílky a nakonec přimíchejte zlehka mouku. Těsto vylijte do menší a vyšší formy. Pečte na 170 °C – 45 minut. Pokud si nebudete jisti propečením korpusu. Zapíchněte špejli do středu korpusu. Suchá špejle značí, že je korpus upečený. 

Smetanová náplň

Smetana 33%500 ml
Cukr krupice50 g
Mascarpone250 g 
Cukr mandlovou příchutí Vitana2 ks

postup: smetanu převařte s cukrem a nechte vychladnout do druhého dne. Druhý den vyšlehejte s Mascarpone. Korpus rozřízněte na tři části. Na každé patro naneste část náplně a do středu smetanové náplně naneste vychladlou ovocnou náplň. Horní část dortu ozdobte čerstvým ovocem. Dort pocukrujte.

Ovocná náplň

Maliny čerstvé 100 g
Borůvky čerstvé100 g
Mandlový likér2 lžíce
Cukr krupice50 g

postup: rozvařte si maliny s polovinou cukru a trochou vody. Dochuťte likérem a nechte zchladit. Rozvařte si borůvky s polovinou cukru a trochou vody, dochuťte mandlovým likérem. Nechte vychladnout. Ovocnou náplň nanášejte do středu na šlehačkovou náplň

Dohotovení  

Maliny čerstvé 100 g
Borůvky čerstvé100 g
Jahody čerstvé100 g

postup: ovoce omyjte, očistěte. Jahody nakrájejte na čtvrtiny. Ovocem ozdobte šlehačkovou náplň. Ovoce posypejte cukrem moučkou.