12 ks
Korpus jogurtový
Jogurt bílý neslazený | 130 g |
Vejce | 5 ks – 300 g |
Cukr krupice | 200 g |
Olej | 4 lžíce |
Polohrubá mouka | 200 g |
postup: vyšlehejte část cukru (80 g) se žloutky. Zbytek cukru vyšlehejte s bílky do pevného sněhu. Do vyšlehaných žloutků zamíchejte ručně metličkou jogurt a olej. Ručně přimíchejte vyšlehané bílky a nakonec přimíchejte zlehka mouku. Těsto vylijte do menší a vyšší formy. Pečte na 170 °C – 45 minut. Pokud si nebudete jisti propečením korpusu. Zapíchněte špejli do středu korpusu. Suchá špejle značí, že je korpus upečený.
Smetanová náplň
Smetana 33% | 500 ml |
Cukr krupice | 50 g |
Mascarpone | 250 g |
Cukr mandlovou příchutí Vitana | 2 ks |
postup: smetanu převařte s cukrem a nechte vychladnout do druhého dne. Druhý den vyšlehejte s Mascarpone. Korpus rozřízněte na tři části. Na každé patro naneste část náplně a do středu smetanové náplně naneste vychladlou ovocnou náplň. Horní část dortu ozdobte čerstvým ovocem. Dort pocukrujte.

Ovocná náplň
Maliny čerstvé | 100 g |
Borůvky čerstvé | 100 g |
Mandlový likér | 2 lžíce |
Cukr krupice | 50 g |
postup: rozvařte si maliny s polovinou cukru a trochou vody. Dochuťte likérem a nechte zchladit. Rozvařte si borůvky s polovinou cukru a trochou vody, dochuťte mandlovým likérem. Nechte vychladnout. Ovocnou náplň nanášejte do středu na šlehačkovou náplň
Dohotovení
Maliny čerstvé | 100 g |
Borůvky čerstvé | 100 g |
Jahody čerstvé | 100 g |
postup: ovoce omyjte, očistěte. Jahody nakrájejte na čtvrtiny. Ovocem ozdobte šlehačkovou náplň. Ovoce posypejte cukrem moučkou.