Valentýnská srdíčka s čokoládou

Valentýnská srdíčka s čokoládou

Porcí 20 ks  

 500 g
Mouka hladká celozrnná pšeničná230 g
Cukr moučka75 g
Cukr vanilín Vitana1 ks
Máslo 150 g
Vejce tekutá30 g
Citrónová kůra Vitana6 g
Kypřící prášek Vitana7 g
Červená potravinářská barva5 g
Čokoláda bílá100 g
Barevné sypání20 g

Postup: do celozrnné mouky zamíchejte citrónovou kůru, kypřící prášek. Do povoleného másla zamíchejte cukr, barvu a vejce. Do másla nakonec zamíchejte sypkou část. Těsto zabalte a nechte v lednici hodinu vychladit. Těsto vyválejte 3mm vysoké a vypíchejte srdíčka. V srdíčku vypíchněte další menší srdíčko. Malé srdíčko dejte na stranu. Do dolní části srdíčka vpíchněte špejli. Srdíčka pečte na 180 °C asi 5-7 minut. 

Nechte si na vodní lázni rozpustit bílou čokoládu. Střed srdíčka vyplňte čokoládou a posypejte sypáním.