Valentýnské jahodové košíčky

Valentýnské jahodové košíčky

Porcí 10 ks 

Ovesné těsto

Ovesná hladká celozrnná mouka120 g
Cukr moučka40 g
Cukr vanilín Vitana1 ks
Máslo 80 g
Vejce 15 g
Kypřící prášek Vitana¼ ks

postup:do prosáté hladké mouky zamíchejte kypřící prášek. Vytvořte si v mouce důlek a do něj prosejte cukr moučku, přidejte povolené máslo, vejce, vanilkový cukr. Nejdříve promíchejte cukr, máslo a vejce a nakonec vmíchejte všechnu mouku. Těsto zabalte a nechte hodinu v chladničce. Vychlazené těsto vyválejte na 3 mm a vyložte těstem košíčky. Formičky dejte zamrazit na jednu hodinu. Ještě zmrzlé formičky dejte péci do předehřáté trouby na 180 °C. Upečené košíčky, nechte deset minut ještě ve formičkách. Pokud z formiček ihned po upečení košíček vyndáte, může se vám zdeformovat. 

Jahodový pudink

Mléko 400 ml 
Krémový prášek jahodový 40 g
Cukr krupice40 g
Žloutky 3 ks

Technologický postup:  2/3 mléka dejte vařit s cukrem krupicí. 1/3 mléka smíchejte s krémovým práškem. Do vroucího mléka zamíchejte krémový prášek. Vařte 2 minuty. Pudink odstavte a metličkou zašlehejte žloutky. Kastrůlek vraťte na oheň a velmi krátce zahřejte. Pudink rozdělte do upečených košíčků.

ovoce na ozdobu

Jahody čerstvé400 g
Borůvky 50 g
Čokoládová srdíčka10 ks

Technologický postup:  jahody omyjte a očistěte. Nakrájejte na osminky a ozdobte košíčky.