Valentýnské srdíčka dvoubarevná

Valentýnské srdíčka dvoubarevná

Porcí 20 ks  

 500 g
Mouka hladká celozrnná pšeničná230 g
Cukr moučka75 g
Cukr vanilín Vitana1 ks
Máslo 150 g
Vejce tekutá30 g
Citrónová kůra Vitana6 g
Kypřící prášek Vitana7 g
Kakao tmavé20 g
Potravinářská červená barva 

Postup: do celozrnné mouky zamíchejte citrónovou kůru, kypřící prášek. Do povoleného másla zamíchejte cukr a vejce. Do másla nakonec zamíchejte sypkou část. Těsto rozdělte na dva díly. Jeden obarvěte červenou potravinářskou barvou a druhou část ochuťte a obarvěte kakaem. Těsto zabalte a nechte v lednici hodinu vychladit. Každé těsto vyválejte 3mm vysoké a vypíchejte srdíčka. V srdíčku vypíchněte další menší srdíčko. Vypíchejte stejně červených a stejně kakaových srdíček. Střed u srdíček vyměňte. Srdíčka pečte na 180 °C asi 5-7 minut.