Porcí 30 ks
Těsto třené čokoládové
Mouka hladká | 280 g |
Cukr moučka | 80 g |
Kakao | 20 g |
Máslo | 250 g |
Vejce | 50 g |
Pudink | 30 g |
postup: nejdříve si uvařte vanilkový pudink podle postupu na obalu. Jen místo 500 ml mléka, použijte 250 ml. Pudink si odstavte. Máslo nahřejte na kašičku (22 – 25°C). Máslo šlehejte s cukrem, přidejte vejce, pudink a šlehejte. Nahřejte si mouku s kakaem na 22 – 25 °C. Budete mít mouku vlažnou. Do vyšlehaného tuku ručně zamíchejte nahřátou mouku. Promíchejte velice krátce, těsto se bude dobře stříkat. Těsto naplňte do sáčku s řezanou trubičkou. Stříkejte malé banánky na pečící papíry. Pečte na 160 – 170 °C po dobu 10 minut. Pokud si nejste jisti, že jsou banánky upečené, jeden banánek rozlomte. Střed musí být upečený. Nechte banánky vychladnout a slepujte pařížským krémem.
Pařížský krém
Cukr krupice | 120 g |
Smetana | 120 ml |
Kakao | 25 g |
Čokoláda | 80 g |
Ztužený pokrmový tuk | 140 g |
postup: smetanu svařte s cukrem a kakaem. Přelijte ji přes čokoládu s tukem, kterou si připravíte do misky. Rozmíchejte. Nechte vychladit do druhého dne na chladném místě. Druhý den krátce prošlehejte do hladkého krému. Naplňte do sáčku a krémem spojte vždy dva banánky k sobě.
Dohotovení
Čokoláda hořká | 500 g |
Kakaové máslo | 150 g |
postup: převařte si vodu, odstavte jí a ponořte do ní misku s hořkou čokoládou. Kakaové máslo si rozpuste a zalejte s ní čokoládu. Pomalu míchejte. V rozpuštěné čokoládě máčejte banánky. Pokud si rozpustíte i bílou čokoládu, přestříkejte zatuhlé banánky.
