Čokoládové banánky

Čokoládové banánky

Porcí 30 ks

Těsto třené čokoládové 

Mouka hladká280 g
Cukr moučka80 g
Kakao 20 g
Máslo 250 g
Vejce 50 g
Pudink 30 g

postup: nejdříve si uvařte vanilkový pudink podle postupu na obalu. Jen místo 500 ml mléka, použijte 250 ml. Pudink si odstavte. Máslo nahřejte na kašičku (22 – 25°C). Máslo šlehejte s cukrem, přidejte vejce, pudink a šlehejte. Nahřejte si mouku s kakaem na 22 – 25 °C. Budete mít mouku vlažnou. Do vyšlehaného tuku ručně zamíchejte nahřátou mouku. Promíchejte velice krátce, těsto se bude dobře stříkat. Těsto naplňte do sáčku s řezanou trubičkou. Stříkejte malé banánky na pečící papíry. Pečte na 160 – 170 °C po dobu 10 minut. Pokud si nejste jisti, že jsou banánky upečené, jeden banánek rozlomte. Střed musí být upečený. Nechte banánky vychladnout a slepujte pařížským krémem.

Pařížský krém

Cukr krupice120 g
Smetana 120 ml
Kakao 25 g
Čokoláda 80 g
Ztužený pokrmový tuk140 g

postup:  smetanu svařte s cukrem a kakaem. Přelijte ji přes čokoládu s tukem, kterou si připravíte do misky. Rozmíchejte. Nechte vychladit do druhého dne na chladném místě. Druhý den krátce prošlehejte do hladkého krému. Naplňte do sáčku a krémem spojte vždy dva banánky k sobě.

Dohotovení

Čokoláda hořká 500 g
Kakaové máslo150 g

postup:  převařte si vodu, odstavte jí a ponořte do ní misku s hořkou čokoládou. Kakaové máslo si rozpuste a zalejte s ní čokoládu. Pomalu míchejte. V rozpuštěné čokoládě máčejte banánky. Pokud si rozpustíte i bílou čokoládu, přestříkejte zatuhlé banánky.