Kávová srdíčka

Kávová srdíčka

Porcí 40 ks  

Kávový krém

Smetana50 g
Cukr krupice50 g
Instantní káva1,5 lžičky
Med30 g
Mléčná čokoláda190 g
Máslo 100 g
Špetka skořice 

postup: smetanu, cukr a instantní kávu svařte, přimíchejte med a skořici. Do ještě horké směsi vmíchejte čokoládu. Máslo vyšleháme do pěny a vmícháme prochladlou čokoládovou hmotu. Hladkou hmotu můžete ochutit kávovým likérem. Krém stříkejte hladkou trubičkou na připravená srdíčka z marcipánu nebo modelovací hmoty. 

Dohotovení

Marcipán nebo modelovací hmota200 g
Čokoláda nebo čokoládová poleva200 g

Postup: modelovací hmotu si rozválejte na plát dva až tři milimetry. Vypíchejte si malá srdíčka a nechte si je jeden den zatvrdnout. Na srdíčka nastříkejte krém. Srdíčka si dejte zatuhnout do ledničky. Po ztuhnutí srdíčka potahujte v rozpuštěné polevě. Posypejte barevnou rýží.