linecké srdíčka

linecké srdíčka

Mouka hladká23O g
Cukr moučka75 g
Cukr vanilín Vitana1 ks
Máslo150 g
Vejce tekutá30 g
Citrónová kůra1/3 lžičky
Kypřící prášek Vitana1/2 sáčku

postup: Povolené máslo smíchejte s cukrem a vejci. Do prosáté mouky zamíchejte kypřící prášek a citrónovou kůru. Nakonec sypkou část zamíchejte do másla. Těsto míchejte krátce,aby se nespařilo. Těsto zabalte a nechte odležet v lednici nejméně 1 hodinu. Na pomoučeném válu těsto rozválejte na 3 mm tenký plát. Vypichujte strdíčka. Jeden plech srdíčka, na druhý plech srdíčka s vypíchnutým středem. Pečte dozlatova na 190 °C. Vychladlé vrchní srdíčka pocukrujte. Na spodní část naneste višňovou marmeládu a spojte s pocukrovaným srdíčkem.

Mouka hladká200 g