Mandlové cukroví s marcipánem

Mandlové cukroví s marcipánem

Těsto na cukroví

Máslo 180 g
Třtinový cukr moučka150 g
Celozrnná mouka pšeničná hladká230 g
Žloutek 1 ks
Mandle nasekané80 g
Skořice mletá 2 lžičky
Kypřící prášek do pečiva ½ sáčku
  
Marcipán 40% mandlí150 g

Postup: celozrnnou mouku smíchejte se skořicí, kypřícím práškem a mandlemi. Povolené máslo vyšlehejte se třtinovým cukrem. Místo třtinového cukru můžete použít i cukr moučku. Do vyšlehaného másla zašlehejte žloutek. Ručně zamíchejte zbytek surovin, kromě marcipánu. Těsto si rozdělte na šest stejných dílů, které si vyválejte do válečků. Marcipán si také rozdělte na šest dílů a každý díl vyválejte do válečku. Váleček s těstem si zploštěte a zabalte do něj marcipán. Uválejte váleček a zabalte do fólie. Nechte válečky ztuhnout do druhého dne. Druhá den nakrájejte na 5mm široké dílky a dejte péci na 170 °C – 10 minut.