Nugátové frťany

Nugátové frťany

Porcí 10 ks  

Cukrové ořechy

Vlašské ořechy celé50 g
Mandle celé50 g
Voda 50 ml
Cukr vanilkový Vitana1 ks

Postup: vlašské ořechy a mandle přelejte převařenou vodou a nechte je změknout do druhého dne. Druhý den vylijte z ořechů přebytečnou vodu, dejte na pánvičku a zasypte cukrem. Cukr nechte na ořechách zkaramelizovat. Vychladlé pokrájejte. 2/3 oříšků rozdělte do frťanů. Na oříšky nastříkejte řezanou trubičkou nugát. Nugát zasypejte zbytkem oříšků. Celý obsah zalijte likérem Bailess.

Oříškový nugát

Smetana120 ml
Čokoláda hořká250 g
Oříškový nugát150 g
Máslo30 g
Arašídové máslo2 lžíce

Technologický postup: smetanu přiveďte k varu, zalijte s ní čokoládu v misce. Ručně přimíchejte oříškový nugát, máslo a arašídové máslo. Misku ponořte do kostek z ledu nebo do studené vody a šlehejte do hladkého krému.