Biskupský beránek

Biskupský beránek

1 kg

Cukr krupice250 g
Mouka hladká290 g
Máslo 250 g
Vejce 250 g
Rozinky70 g
Alginátové nebo kandované ovoce70 g
Kypřící prášek1/3 sáčku
Olej 30 ml

postup: Vymažte si formu beránka olejem a vysypte hladkou moukou. Přebytečnou mouku z formy sklepejte. Nahřejte si tuk, který posléze vyšleháte s cukrem do krémové hmoty. Zašlehejte vejce. Po dostatečném vyšlehání, okolo 5 minut. Šlehání ukončete a ručně zamíchejte sypkou směs připravenou zamícháním z mouky, rozinek, alginátu a kypřícího prášku. Nakonec ručně a krátce zamíchejte olej. Hmotou naplňte beránka. Pečte 60 minut na 160 °C. Vychladlého beránka potáhněte rozpuštěnou čokoládou a dozdobte.