Velikonoční zajíčci

Velikonoční zajíčci

10 ks

Těsto mandlové

Mandlová mouka150 g
Celozrnná pšeničná mouka80 g
Mouka hladká40 g
Máslo 150 g
Vejce 30 g
Cukr moučka75 g
Mandlový cukr Vitana1 ks
Kypřící prášek Vitana½ ks

Postup: do prosáté mouky zamíchejte kypřící prášek. Povolené máslo zadělejte s cukrem a vejci. Do rozmíchaného másla zamíchejte sypké suroviny. Těsto zabalte a nechte jednu hodinu odležet v lednici. Těsto rozválejte a vypichujte velikonoční tvary. Polovině motivů vypíchněte střed malým srdíčkem. Pečte při 180 °C dozlatova. 

Upečené tvary rozdělte na spodky a vršky se srdíčkem. Na dolní část rozetřete jahodovou marmeládu a horní část pocukrujte. Nakonec dolní a horní část spojte. 

Dohotovení

Jahodová marmeláda Hamé200 g
Cukr moučka 100 g