Volská oka

Volská oka

15 ks

Sněhová hmota

Rozvar: Cukr krupice180 g
Voda380 ml
  
Cukr krupice70 g
Bílky100 g
Cukr moučka50 g
Vanilínový cukr Vitana1 ks

Postup: dejte vařit cukr krupici s vodou. Pokud se začne cukerný rozvar vařit, začněte šlehat bílky se zbytkem cukru krupice a vanilínovým cukrem. Cukr moučku si prosejte a dejte jí prozatím bokem. Do pevného sněhu, který stále šleháme, zaléváme cukerný rozvar uvařený na 116 – 120 °C. Snižte rychlost a nechte hmotu při chodu částečně vychladnout. Ručně do hmoty krátce zamíchejte cukr moučku. Lžící hmotu nanášejte na pečící papíry. Vytvarujte lžící důlek na džem. Volská oka sušíme na 100 °C, dokud se nebude lehce odlepovat od pečícího papíru. 

Dohotovení

Jablečno – meruňkový džem Hamé200 g

Postup: střed volského oka vyplňte meruňkovým džemem.