Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

10 ks

Jahodová zmrzlina

Smetana 33%70 g
Vanilkový lusk1 ks
Cukr krupice90 g
Glukóza 40 g
Jahody 300 g

postup: rozmixujte jahody nebo můžete použít jahodové pyré. Do pyré přidejte rozříznutý vanilkový lusk, cukr krupici, smetanu a glukózu. Provařte. Odstavte a občas zamíchejte. Po vychladnutí nechte ještě směs zchlazovat na 4 hodiny v lednici. Ve zmrzlinovači vymíchejte. Pokud nemáte zmrzlinovač dejte jahodovou směs do mrazničky. Druhý den v mixéru vymíchejte. Dejte znovu zamrazit.

Vyšlehanou a zamraženou jahodovou zmrzlinu rozdělte do nanukových forem. Nezapomeňte jim napíchat dřívka. Dejte zamrazit do druhého dne. 

Zmrzlé nepovolené nanuky máčejte v obarvené čokoládové polevě.

Dohotovení

Bílá čokoláda200 g
Kakaové máslo100 g
Červená barva do čokolády