Vanilkové mini nanuky

Vanilkové mini nanuky

10 ks

Vanilková zmrzlina

Vanilkový lusk1 ks
Plnotučné mléko400 g
Máslo 40 g
Žloutky 50 g
Cukr krupice80 g
Sušené mléko30 g
Glukóza 25 g

postup: svaříme rozříznutý vanilkový lusk, sušené mléko, glukózu, plnotučné mléko a máslo. Odstavíme. Část mléka nalijeme na směs žloutků a cukru. Naředěné žloutky nalijeme nazpátek do mléka. Vrátíme na plotnu a zahřejeme na 80 °C. Směs se nesmí vařit. Scedíme, necháme v pokojové teplotě vychladnout. Občas zamícháme. Po vychladnutí necháme ještě směs zchlazovat na 4 hodiny v lednici. Přendáme do zmrzlinovače a vymícháme. Pokud nemáte zmrzlinovač dejte mléčnou směs do mrazničky. Druhý den v mixéru vymíchejte. Dejte znovu zamrazit.

Vyšlehanou a zamraženou vanilkovou zmrzlinu rozdělte do nanukových forem. Nezapomeňte jim napíchat dřívka. Dejte zamrazit do druhého dne. 

Zmrzlé nepovolené nanuky máčejte v čokoládové polevě.

Čokoládová poleva

Mléčná čokoláda200 g
Kakaové máslo100 g
Lískový ořech pražený sekaný70 g