Dezert Pavlova

Dezert Pavlova

10 ks

Sníh na volská oka

Bílky 3 ks
Cukr krupice80 g
Bramborový škrob1,5 lžičky
Citrónová šťáva½ lžičky
Cukr s mandlovou příchutí 1 ks

Postup: vyšlehejte bílky s cukrem a citrónovou šťávou do tuhého sněhu. Do sněhu nasypejte bramborový škrob a krátce prošlehejte. Sníh nanášejte lžící na pečící papír do tvaru velkých noků. Na horní části lžící vytvořte vaničku.  Sušte na 110 °C asi 90 minut. Po této době vypněte troubu a nechte korpusy dojít. Vychladlá volská oka dozdobte džemem podle vaší chutě. 

Dohotovení

Smetana 33%250 ml
Cukr moučka1 lžíce
Ztužovač do šlehačky1 ks
Maliny 250 g
Malinová šťáva2 lžíce

Postup: vyšlehejte si smetanu se ztužovačem. Ke konci šlehání, zašlehejte cukr. Šlehačku navrstvěte do připravených vaniček, které jste si vytvořili před pečením.

Část malin si rozmačkejte s malinovou šťávou a polijte šlehačku na sněhových dezertech. Dozdobte trhanými a celými malinami.