10 ks
Sníh na volská oka
Bílky | 3 ks |
Cukr krupice | 80 g |
Bramborový škrob | 1,5 lžičky |
Citrónová šťáva | ½ lžičky |
Cukr s mandlovou příchutí | 1 ks |
Postup: vyšlehejte bílky s cukrem a citrónovou šťávou do tuhého sněhu. Do sněhu nasypejte bramborový škrob a krátce prošlehejte. Sníh nanášejte lžící na pečící papír do tvaru velkých noků. Na horní části lžící vytvořte vaničku. Sušte na 110 °C asi 90 minut. Po této době vypněte troubu a nechte korpusy dojít. Vychladlá volská oka dozdobte džemem podle vaší chutě.

Dohotovení
Smetana 33% | 250 ml |
Cukr moučka | 1 lžíce |
Ztužovač do šlehačky | 1 ks |
Maliny | 250 g |
Malinová šťáva | 2 lžíce |
Postup: vyšlehejte si smetanu se ztužovačem. Ke konci šlehání, zašlehejte cukr. Šlehačku navrstvěte do připravených vaniček, které jste si vytvořili před pečením.
Část malin si rozmačkejte s malinovou šťávou a polijte šlehačku na sněhových dezertech. Dozdobte trhanými a celými malinami.
