Porcí 4 – 6 ks
Žemlovka

Hrušky | 500 – 600 g |
Vlašské ořechy | 80 g |
Mléko polotučné | 400 g |
Cukr vanilkový | 2 ks |
Skořice mletá | 2 ks |
Rohlíky | 5 ks |
Postup: hrušky oloupejte a nakrájejte na kostičky. Rohlíky nakrájejte na kolečka. Mléko oslaďte vanilkovým cukrem. V mléce namočte rohlíky, vždy jednotlivě a vyložte dno pekáče. Rohlíky pokryjte polovinou tvarohové náplně, na náplň rozložte nastrouhané hrušky, které posypete skořicí a ořechy. Pokud máte rádi více sladké, posypte hrušky i cukrem krupicí. Takto připravte i druhou vrstvu. Horní část pokryjte rohlíky, nasáklé mlékem. Žemlovku pečte na 170 °C – 40 minut. Při zabarvení, rohlíky omastěte máslem a krátce dopečte. Horní část bude křupavá. Žemlovka je nejen dobrá za tepla, ale i za studena.

Tvarohová náplň
Tvaroh tučný ve vaničce | 250 g |
Citrónový cukr, cukr krupice | 1 ks + 100 g |
Žloutek | 1 ks |
Postup: tvaroh rozmíchejte s cukrem a žloutkem.

Dohotovení
Máslo | 50 g |
Postup: máslem vymažte pekáč. Zbytek másla rozdělte na upečené rohlíky.

