Jahodová Panna Cotta

Jahodová Panna Cotta

5 ks

Panna Cotta

Želatina plátková5 g
Mléko polotučné200 g
Smetana 33%200 g
Vaječný likér50 g
Vanilkový cukr1 ks

postup: želatinu namočte do studené vody. Převařte mléko, smetanu a vanilkový cukr. Odstavte a přidejte nabobtnanou želatinu. Částečně vychladlou tekutou Panna Cottu rozlijte do připravených skleniček. Nechte zchladit několik hodin.

Jahodová vrstva

Želatina plátková5 g
Jahody 200 g
Cukr krupice40 g

postup: namočte plátkovou želatinu do studené vody. Omyté a očištěné jahody rozmixujte a dejte krátce provařit s cukrem. Odstavte a přidejte vyždímanou želatinu. Vychladlé jahody nalijte na první vrstvu. K dohotovení můžete použít šlehačku a jahody.

Dohotovení

Jahody50 g
Šlehačka 100 ml