5 ks
Panna Cotta
Želatina plátková | 5 g |
Mléko polotučné | 200 g |
Smetana 33% | 200 g |
Vaječný likér | 50 g |
Vanilkový cukr | 1 ks |
postup: želatinu namočte do studené vody. Převařte mléko, smetanu a vanilkový cukr. Odstavte a přidejte nabobtnanou želatinu. Částečně vychladlou tekutou Panna Cottu rozlijte do připravených skleniček. Nechte zchladit několik hodin.

Jahodová vrstva
Želatina plátková | 5 g |
Jahody | 200 g |
Cukr krupice | 40 g |
postup: namočte plátkovou želatinu do studené vody. Omyté a očištěné jahody rozmixujte a dejte krátce provařit s cukrem. Odstavte a přidejte vyždímanou želatinu. Vychladlé jahody nalijte na první vrstvu. K dohotovení můžete použít šlehačku a jahody.

Dohotovení
Jahody | 50 g |
Šlehačka | 100 ml |



