Zahrádkový nákyp

Zahrádkový nákyp

1 pekáček

Nákyp

Rýže

150 g

Voda

300 g

Smetana

200 g

Třtinový cukr

50 g

Máslo

30 g

Bílé víno

20 g

Sůl

špetka

Borůvky

25 g

Maliny

50 g

Jahody

50 g

Bílý rybíz

25 g

Žloutky

3 ks

Limetová kůra

½ ks

Postup: propláchněte rýži vodou, osolte jí a dejte vařit s vodou do vyvaření. Mezi vařením rýže vyšlehejte máslo s cukrem a limetovou kůrou. Postupně zašlehávejte žloutky. vyšlehanou žloutkovou pěnu odstavte a vraťte se k vaření rýže. Při vyvaření vody přilijte smetanu. Teď si rýži míchejte do změknutí. Rýži nerozvařte, aby byl nákyp dobrý. Rýži odstavte a zamíchejte do ní žloutkovou pěnu. ½ rozetřete do vymazaného pekáčku máslem. Na rýži navrstvěte různé ovoce ze zahrádky. Zbytkem rýžové kaše zakryjte ovoce. Dejte péci na 180 °C asi 20 minut.

Bílková čepice

Bílky

3 ks

Cukr krupice

50 g

Limetová šťáva

½ ks

Postup: vyšlehejte bílky s cukrem do pevného sněhu. Do sněhu zašlehejte limetovou šťávu. Sníh lžící navrstvěte na nákyp a dejte zapéci. Na 180 °C dozlatova asi 10 – 15 minut.