1 ks
Mandlový koláč
Máslo |
120 g |
Cukr moučka |
100 g |
Vanilkový cukr Vitana |
1 ks |
Citrónová kůra |
½ ks |
Bílky |
4 ks |
Žloutky |
4 ks |
Mandlová moučka |
240 g |
Mascarpone |
250 g |
Postup: povolené máslo šlehejte s cukrem, vanilkovým cukrem a citrónovou kůrou do hladkého krému, přidejte žloutky a prošlehejte. V druhé míse si vyšlehejte bílky do pevného sněhu. Do vyšlehaného másla ručně přimíchejte Mascarpone, mandlovou moučku a nakonec krátce promíchejte s bílky. Hmotu nalijte do vymazané a vysypané formy, která má průměr 20 cm. Horní část posypejte plátky mandlí. Pečte do zlatavé barvy 40 – 45 minut na 170 °C.
Dohotovení
Mandle plátky |
50 g |


