Bezlepkový rybízový koláč

Bezlepkový rybízový koláč

8 – 16 ks

Těsto na koláč

Tvaroh tučný ve vaničce250 g
Máslo 40 g
Mléko plnotučné50 g
Žloutky 60 g (3 ks)
Bílky 150 g (3 ks)
Kukuřičný škrob30 g
Cukr krupice85 g
Kukuřičná mouka45 g
Citrónová kůraz 1 ks 
Sůl špetka

postup: dejte vařit mléko s máslem a solí. Do vroucího mléka zamíchejte kukuřičnou mouku smíchanou s kukuřičným škrobem. Vznikne tužší hmota. Krátce míchejte a odstavte. Do odstavené hmoty metličkou zamíchejte tvaroh. Nakonec žloutky s citrónovou kůrou. V misce si vyšlehejte do tuhého krému bílky s cukrem. Sníh zlehka zamíchejte do hmoty. Těsto nalijte do vymazané formy. Na těsto rozložte rybíz. Pečte na 160 °C po dobu 70 minut. Pokud nemusíte troubu neotevírejte. Po upečení troubu vypněte a nechte koláč v zavřené troubě dojít ještě dalších 20 minut.

Dohotovení

Červený a bílý rybíz280 g