15 ks
Chlebová mouka | 330 g |
Cukr krupice | 50 g |
Vejce | 230 g |
Máslo | 200 g |
Sůl | 5 g |
Droždí | 30 g |
postup: všechny suroviny kromě másla zamíchejte při nižší rychlosti 10 minut. Když se těsto začne oddělovat od mísy, přidejte povolené máslo a míchejte dalších 15 minut. Vytvořte hladké, lesklé, pružné těsto. Těsto nechte odpočinout v pokojové teplotě, až zdvojnásobí svůj objem, znovu promíchejte. Přikryté nechte těsto zdvojnásobit svůj objem. Znovu promíchejte a znovu nechte kynout. Těsto bude hodně povolené, briošky budou vláčné a nadýchané. Těstem plňte papírové košíčky 8 cm o váze 50 g. Stěny košíčku můžete lehce vymazat máslem. Přikryté nechte kynout. Nakynuté těsto naplňte nutellou. Pomašlujte a posypte lískovými ořechy. Pečte na 180 °C 8- 10 minut.

Dohotovení
Žloutek na pomašlování | 2 ks |
Lískové oříšky půlky | 100 g |
Nutella | 150 g |

