Briošky

Briošky

15 ks

Chlebová mouka330 g
Cukr krupice50 g
Vejce 230 g
Máslo 200 g
Sůl 5 g
Droždí 30 g

postup: všechny suroviny kromě másla zamíchejte při nižší rychlosti 10 minut. Když se těsto začne oddělovat od mísy, přidejte povolené máslo a míchejte dalších 15 minut. Vytvořte hladké, lesklé, pružné těsto. Těsto nechte odpočinout v pokojové teplotě, až zdvojnásobí svůj objem, znovu promíchejte. Přikryté nechte těsto zdvojnásobit svůj objem. Znovu promíchejte a znovu nechte kynout. Těsto bude hodně povolené, briošky budou vláčné a nadýchané. Těstem plňte papírové košíčky 8 cm o váze 50 g. Stěny košíčku můžete lehce vymazat máslem. Přikryté nechte kynout. Nakynuté těsto naplňte nutellou. Pomašlujte a posypte lískovými ořechy. Pečte na 180 °C 8- 10 minut. 

Dohotovení

Žloutek na pomašlování2 ks
Lískové oříšky půlky100 g
Nutella 150 g