20 ks
Těsto

Máslo | 0,250 |
Mouka hladká | 0,500 |
Sůl | špetka |
Cukr krupice | 0,060 |
Droždí sušené Vitana | 0,015 |
Vejce | 0,300 |
Voda | 0,050 |
Technologický postup: smíchejte prosátou hladkou mouku, sůl, cukr krupici, droždí, vejce a ½ vody. Míchejte po dobu 5 minut. Přidávejte zbytek vody a míchejte dalších 5 minut. Nakonec přimícháme máslo a pokračujeme v hnětení. Hotové těsto přikryjte utěrkou a nechte v pokojové teplotě odpočívat 30 až 60 minut. Těsto přetužte a vložte zabalené do lednice. Druhý den těsto nechte v pokojové teplotě 1 hodinu odležet. Vytvarujte bochánky a nechte odpočívat pod čistou utěrkou. Po důkladném vykynutí, nůžkami nastříhněte horní část. Pomašlujte rozmíchaným vejcem a posypte drobenkou a plátky mandlí. Pečeme při 170 -180 °C asi 15 – 20 minut do zlatavé barvy. Nechte briošky vychladnout na mřížce.

Dohotovení
Mouka hrubá | 0,050 |
Cukr krupice | 0,050 |
Máslo | 0,050 |
Skořice mletá Vitana | 0,005 |
Mandlové plátky | 0,050 |
Technologický postup: smícháme mouku, cukr, skořici a máslo na sypkou směs. Drobenkou sypeme briošky.