15 ks
Vajíčka | 4 ks | |
Cukr krupice | 300 g | |
Rozpuštěné máslo | 240 g | |
Tmavá čokoláda | 120 g | |
Mouka hladká | 120 g | |
Vlašské ořechy | 240 g | |
Kakao | 90 g |
Postup: vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny na střední rychlost šlehače. V rozehřátém másle rozpustíme čokoládu. Vlijeme čokoládu a máslo do vyšlehaných vajíček, přidáme mouku, kakao s ořechy (mícháme ručně). Hmotu rozdělte do dvou pekáčů 20×30 cm. Pečeme 15 minut na 160 °C. Spojíme pláty karamelovou ganáží. Zchladíme v lednici do druhého dne. Rozkrájíme a 2/3 potáhneme v čokoládové polevě.
Skořicový karamel
Smetana 35% | 180 g |
Cukr krupice | 180 g |
Škrobový sirup | 20 g |
Máslo | 60 g |
Celá skořice | 6 g |
Postup: převařte si smetanu se skořicí a nechte ji louhovat 10 minut. Ze škrobového sirupu a cukru uvařte světle hnědý karamel. Do karamelu zamícháme máslo, smetanu bez skořice. Vrátíme na plotnu a vaříme do dosažení 110 °C. Karamel necháme částečně vychladnout, až se bude táhnout, rozetřeme na brownies. Druhou částí přiklopíme.
Čokoládová poleva
Čokoláda hořká | 700 g |
Kakaové máslo | 200 g |
Kakaové boby | 60 g |
Vlašské ořechy jemně sekané | 60 g |
Postup: rozpusťte na vodní lázni hořkou čokoládu s kakaovým máslem. Nakonec zamíchejte sekané kakaové boby a vlašské ořechy.
