Brownies s karamelem

Brownies s karamelem

15 ks

Vajíčka 4 ks  
Cukr krupice 300 g  
Rozpuštěné máslo 240 g  
Tmavá čokoláda 120 g  
Mouka hladká 120 g  
Vlašské ořechy 240 g  
Kakao 90 g  

Postup: vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny na střední rychlost šlehače. V rozehřátém másle rozpustíme čokoládu. Vlijeme čokoládu a máslo do vyšlehaných vajíček, přidáme mouku, kakao s ořechy (mícháme ručně). Hmotu rozdělte do dvou pekáčů 20×30 cm. Pečeme 15 minut na 160 °C. Spojíme pláty karamelovou ganáží. Zchladíme v lednici do druhého dne. Rozkrájíme a 2/3 potáhneme v čokoládové polevě.

Skořicový karamel

Smetana 35% 180 g
Cukr krupice 180 g
Škrobový sirup 20 g
Máslo 60 g
Celá skořice 6 g

Postup: převařte si smetanu se skořicí a nechte ji louhovat 10 minut. Ze škrobového sirupu a cukru uvařte světle hnědý karamel. Do karamelu zamícháme máslo, smetanu bez skořice. Vrátíme na plotnu a vaříme do dosažení 110 °C.  Karamel necháme částečně vychladnout, až se bude táhnout, rozetřeme na brownies. Druhou částí přiklopíme.

Čokoládová poleva

Čokoláda hořká 700 g
Kakaové máslo 200 g
Kakaové boby   60 g
Vlašské ořechy jemně sekané   60 g

Postup: rozpusťte na vodní lázni hořkou čokoládu s kakaovým máslem. Nakonec zamíchejte sekané kakaové boby a vlašské ořechy.