12 ks
Těsto na koláč
Mouka hladká | 230 g |
Cukr moučka | 75 g |
Cukr vanilkový Vitana | 1 ks |
Máslo | 150 g |
Vejce tekutá | 1 ks |
Prášek do pečiva Vitana | ½ ks |
postup:hladkou mouku prosejte a rozmíchejte v mouce kypřící prášek. Do jiné mísy prosejte cukr moučku, přimíchejte cukr vanilkový, povolené máslo a vejce. Do propracovaného tuku s cukrem krátce zapracujte mouku s kypřícím práškem. Pevné těsto zabalte do fólie a nechte odležet nejméně 1 hodinu. Odleželé těsto rozválejte a těsto přendejte do nízké formy 32 cm.
Citrónová náplň
Máslo | 100 g |
Citrónová šťáva ze 2 citrónů | 125 ml |
Vejce | 2 ks |
Mascarpone | 250 g |
Citrónová kůra Vitana | 1 lžička |
Citrónový cukr Vitana | 1 ks |
Cukr moučka | 150 g |
Bramborový škrob | 1 lžíce |
postup:vyšlehejte máslo, cukr, citrónovou kůru. Do vyšlehaného másla postupně zašlehávejte vejce. Nakonec ručně přimíchejte Mascarpone, bramborový škrob a citrónovou šťávu. Náplň vylijte na těsto. Pečte při 160 °C – 45 minut.

Šlehačková náplň
Smetana 33% | 250 ml |
Ztužovač do šlehačky Vitana | 1 ks |
Cukr moučka | 30 g |
postup: do smetany nasypejte ztužovač do šlehačky a vyšlehejte do tuhého krému. Před došleháním doslaďte podle potřeby cukrem moučkou. Šlehačkovou náplň navrstvěte lžící na koláč, dozdobte jahodami a kůrou s citrónů.
Dohotovení
Jahody čerstvé | 300 g |
Citrónová kůra – nudličky | ½ citrónu |