Citrónový koláč s borůvkami

Citrónový koláč s borůvkami

Citrónový koláč s borůvkami 

1 ks  

Citrónový puding

Máslo rozpuštěné60 g
vejce2 ks
Citrónová kůra1 ks
Citrónová šťáva40 ml
Cukr krupice160 g
Bramborový škrob10 g

postup: rozpusťte máslo. Do částečně vychladlého másla metličkou přimíchejte vejce, citrónovou kůru, citrónovou šťávu, cukr krupice a bramborový škrob. Vraťte na plotnu a metličkou míchejte, dokud náplň nezačne houstnout. Odstavte a nechte vychladnout.

Těsto citrónové

Vejce 2 ks
Olej 100 ml
Citrónová kůraz 1 ks
Cukr krupice160 g
Mouka hladká100 g
Mouka polohrubá100 g
Mandlová mouka60 g
Mléko 60 ml
Kypřící prášek½ sáčku asi 6 g
Sůl špetka

postup:  šlehejte vejce, olej, sůl, cukr do pěny asi 3 – 4 minuty. Zašlehejte do vyšlehaných vajec mléko, pak směs mouky s kypřícím práškem. ½ hmoty nalijte do vymazané a vysypané formy 30 cm. Rozetřete po dně formy. Na těsto lžičkou rozetřete citrónový puding. Nechte si od okrajů 1- 2 cm pouze těsto. Borůvky nasypejte na puding. Zbytek těsta rozetřete na puding a borůvky. Pečte na 160 °C – 45 minut.

Ovoce 

Mražené nebo čerstvé borůvky150 g