Citrónový koláč s borůvkami
1 ks
Citrónový puding
Máslo rozpuštěné | 60 g |
vejce | 2 ks |
Citrónová kůra | 1 ks |
Citrónová šťáva | 40 ml |
Cukr krupice | 160 g |
Bramborový škrob | 10 g |
postup: rozpusťte máslo. Do částečně vychladlého másla metličkou přimíchejte vejce, citrónovou kůru, citrónovou šťávu, cukr krupice a bramborový škrob. Vraťte na plotnu a metličkou míchejte, dokud náplň nezačne houstnout. Odstavte a nechte vychladnout.

Těsto citrónové
Vejce | 2 ks |
Olej | 100 ml |
Citrónová kůra | z 1 ks |
Cukr krupice | 160 g |
Mouka hladká | 100 g |
Mouka polohrubá | 100 g |
Mandlová mouka | 60 g |
Mléko | 60 ml |
Kypřící prášek | ½ sáčku asi 6 g |
Sůl | špetka |
postup: šlehejte vejce, olej, sůl, cukr do pěny asi 3 – 4 minuty. Zašlehejte do vyšlehaných vajec mléko, pak směs mouky s kypřícím práškem. ½ hmoty nalijte do vymazané a vysypané formy 30 cm. Rozetřete po dně formy. Na těsto lžičkou rozetřete citrónový puding. Nechte si od okrajů 1- 2 cm pouze těsto. Borůvky nasypejte na puding. Zbytek těsta rozetřete na puding a borůvky. Pečte na 160 °C – 45 minut.

Ovoce
Mražené nebo čerstvé borůvky | 150 g |



