Porcí 20 ks
Těsto šlehané citrónové
Vejce (440g) Bílky | 6 ks |
Žloutky | 6 ks |
Polohrubá mouka | 350 g |
Mascarpone | 250 g |
Citrónová kůra | 1 ks |
Baileys original | 100 ml |
Kypřící prášek | ½ ks |
Cukr krupice | 300 g |
Šťáva z citrónu | ½ ks |
Postup: žloutky šlehejte do pěny se 150g cukru krupice. Do vyšlehaných žloutků zašlehejte Baileys a Mascarpone.
Vyšlehejte v čisté míse bílky se 150 g cukru krupice. Sníh při šlehání zakapejte se šťávou z ½ ks citrónu. Mouku smíchejte s citrónovou kůrou a kypřícím práškem.
Do vyšlehaných žloutků ručně a krátce zamíchejte vyšlehané bílky a nakonec sypkou směs. Nalijte do pečící formy 30×20 cm, vymazané tukem a vysypané moukou.
Poleva
Cukr moučka | podle hustoty |
Baileys original | 100 ml |
Šťáva z citrónu | ½ ks |
Postup: Baileys, šťávu z citrónu a cukr moučku vymíchejte do tekuté polevy. Cukr použijte podle potřeby. Polevu rozetřete na vychladlém korpusu. Ozdobte kandovaným citrónem nebo nastrouhanou kůrou z citrónu.
