Citrónový řez

Citrónový řez

Porcí 20 ks

Těsto šlehané citrónové

 Vejce (440g)  Bílky 6 ks
Žloutky 6 ks
Polohrubá mouka 350 g
Mascarpone 250 g
Citrónová kůra 1 ks
Baileys original 100 ml
Kypřící prášek ½ ks
Cukr krupice 300 g
Šťáva z citrónu ½ ks

Postup: žloutky šlehejte do pěny se 150g cukru krupice. Do vyšlehaných žloutků zašlehejte Baileys a Mascarpone.

Vyšlehejte v čisté míse bílky se 150 g cukru krupice. Sníh při šlehání zakapejte se šťávou z ½ ks citrónu.  Mouku smíchejte s citrónovou kůrou a kypřícím práškem.

Do vyšlehaných žloutků ručně a krátce zamíchejte vyšlehané bílky a nakonec sypkou směs. Nalijte do pečící formy 30×20 cm, vymazané tukem a vysypané moukou.

Poleva

Cukr moučka podle hustoty
Baileys original 100 ml
Šťáva z citrónu ½ ks

Postup:  Baileys, šťávu z citrónu a cukr moučku vymíchejte do tekuté polevy. Cukr použijte podle potřeby. Polevu rozetřete na vychladlém korpusu. Ozdobte kandovaným citrónem nebo nastrouhanou kůrou z citrónu.