Porcí 12 ks

Čokoládové těsto
Hořká čokoláda |
200 g |
Mouka hladká |
25 g |
Máslo |
100 g |
Cukr krupice |
100 g |
Vejce |
100 g |
Postup:na vodní lázni rozpuste hořkou čokoládu a máslo. Čokoláda musí být vlažná. Šlehejte vejce s cukrem do pěny asi 3 minuty. Ručně do vajec zamíchejte rozpuštěnou čokoládu s máslem a nakonec prosátou hladkou mouku. Hmotu nalijte do pekáče 20×15 cm.
Dýňový krém
Dýňové pyré |
280 g |
Bramborový škrob |
20 g |
Mléko |
80 g |
Cukr krupice |
40 g |
Skořice mletá Vitana |
1 g |
Zázvor |
1 g |
Vejce |
1 ks |
Postup: dýni vydlabejte vařte do změknutí. Uvařenou dýni rozmixujte na pyré. Pyré vařte s cukrem krupicí, nastrouhaným zázvorem, skořicí. Do mléka zamíchejte škrob. Do vroucího pyré zamíchejte mléko se škrobem a povařte do zhoustnutí. Lžící pyré rozdělte na čokoládové těsto. Pečte na 180 °C 35 minut. Vychladlé nakrájejte.


