10 ks
Těsto mandlové bezlepkové
Mandlová mouka | 60 g |
Jáhelná jemná mouka | 100 g |
Máslo | 80 g |
Vejce | 30 g |
Cukr moučka | 30 g |
Mandlový cukr Vitana | 1 ks |
Kypřící prášek Vitana | ¼ ks |
postup: do jáhelné mouky zamíchejte mandlovou mouku kypřící prášek a mandlový cukr. Povolené máslo zadělejte s cukrem a vejci. Do rozmíchaného másla zamíchejte sypké suroviny. Těsto zabalte a nechte jednu hodinu odležet v lednici. Těsto rozválejte a vyplňte košíčky. Košíčky naplňte jablky a pečte na 170 °C po dobu 20 – 25 minut.
Náplň
Jablka větší | 2 ks |
Vejce | 1 ks |
Voda | 200 ml |
Vanilkový cukr Vitana | 1 ks |
Skořice mletá Vitana | 1 lžička |
Mandlový pudink | ½ ks (15 g) |
postup:jablka oloupejte a nakrájejte na kostičky. Připravte si rendlík, povařte jablka, s vodou, skořicí a krémovým práškem. Pokud budete mít hodně kyselá jablka, oslaďte si je. Hotovou náplní plňte košíčky.
