Porcí 8 ks
Pečená jablka
Jablka | 500 g |
Máslo | 30 g |
Cukr citrónový s citrónovou kůrou Vitana | 1 ks |
Skořice mletá Vitana | |
Badyán mletý Vitana | |
Med | 2 lžíce |
postup: med přimíchejte do rozpuštěného másla. Oloupané a očištěné jablka rozkrájejte na osminky a naskládejte na pečící papír. Jablka nejdříve pomažte máslem a medem, pak posypejte citrónovým cukrem, skořicí a badyánem. Pečte na 150 °C asi 15 minut.

Vrstva z rohlíků
Rohlíky | 3 ks |
Mléko | 100 ml |
Cukr vanilkový Vitana | 1 ks |
Vejce | 1 ks |
Pražené mandle | 50 g |
postup: do mléka zamíchejte cukr a vejce. Rohlíky nakrájejte na kolečka a namočte je v mléce. Kolečka vyskládejte do vymazané a vysypané formy ve dvou vrstvách. Na rohlíky vyskládejte pečená jablka. Pokud vám zbyde máslo, med či mléko. Můžete zbytek nalít na jablka. Jablka posypejte ½ pražených mandlí.

Vrstva ze šlehané
Vejce | 2 ks (125 g) |
Cukr krupice | 100 g |
Mouka polohrubá | 35 g |
Mandlová moučka | 35 g |
postup: vyšlehejte do pevné pěny vejce s cukrem krupicí. Do vyšlehané hmoty zamíchejte mouku. Hmotu nalijte na jablka a posypejte druhou polovinou mandlí. Pečte na 170°C – 40 minut.


