Porcí 2 ks koláčky

Těsto
Polohrubá mouka |
0,110 |
Cukr krupice |
0,055 |
Olej |
0,025 |
Mléko |
0,012 |
Žloutek |
1 ks |
Kypřící prášek do pečiva Vitana |
¼ ks |
Postup: máslo nechte povolit. Do mísy nasypejte polohrubou mouku, smíchejte s kypřícím práškem. Přidejte všechny suroviny a vařečkou zamíchejte. Vznikne vám pevné neroztékavé těsto, které ale nebude tuhé. Těsto rozprostřete do připravených vymazaných a vysypaných zapékacích forem. Připravte si tvarohovou náplň.

Tvarohová náplň
Tvaroh polotučný |
0,200 |
Žloutek |
1 |
Cukr krupice |
0,010 |
Citrónový cukr Vitana |
1 ks |
Postup: v míse smícháme tvaroh, žloutek a cukr. Připravenou tvarohovou náplň rozdělte a naneste na těsto v zapékacích formách.

Ovoce
Jahody čerstvé |
0,100 |
Rebarbora |
0,020 |
Postup: jahody a rebarboru omyjte a očistěte, nakrájejte na plátky. Ovoce rovnoměrně naskládejte na tvarohovou náplň.

Drobenka
Cukr krupice |
0,010 |
Hrubá mouka |
0,010 |
Máslo |
0,010 |
Skořice mletá Vitana |
0,001 |
Postup: smíchejte suroviny dohromady a prsty spojte do drobenky. Drobenkou zasypte ovoce.
Koláčky pečte na 170 °C 30 – 35 minut.
