Porcí 8 ks forma 30 cm
Kakaové linecké těsto
Mouka hladká |
200 g |
Cukr moučka |
60 g |
Cukr skořicový Vitana |
1 ks |
Hera |
190 g |
Vejce |
30 g |
Kakao |
20 g |
Kypřící prášek Vitana |
½ ks |
Žloutek na potření |
1 ks |
Postup: na pracovní stůl prosejte mouku s kakaem a kypřícím práškem. Do středu nakrájejte povolený tuk, cukr a vejce. Nejdříve zamíchejte suroviny uprostřed mouky a nakonec zamíchejte mouku. Hladké a vláčné těsto nechte odležet 30 minut v lednici. Vymažte si kulatou formu na pizzu lehce tukem. Vyválejte těsto na 3 mm a vyložte těstem formu. Rozmažte na těsto tvarohovou náplň a na tvaroh rozložte ovoce. Ze zbytku těsta vyválejte dlouhý pás. Z něj nakrájejte úzké pásky 1 cm široké. Na ovoci vytvořte mřížku z pásků. Pásky potřete promíchaným žloutkem. Koláč dejte péci na 180 °C 45 minut.
Tvarohová náplň
Tvaroh |
250 g |
Mascarpone |
120 g |
Cukr krupice |
60 g |
Vejce |
1 ks |
Mandlový cukr Vitana |
1 ks |
Postup: tvaroh rozmíchejte s Mascarpone, cukrem a vejcem. Náplň rozmažte na linecké těsto.
Ovocná část
Mango střední vyzrálé |
1 ks |
Hruška |
1 ks |
Citrónový cukr Vitana |
1 ks |
Cukr krupice |
50 g |
Postup: mango oloupejte a vyndejte pecku. Dužinu nakrájejte na malé kousky. Hrušku také oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Ovoce navrstvěte na tvarohovou náplň.
