8 ks
Perníkové těsto
Vejce | 2 ks |
Cukr krupice | 200 g |
Mouka hladká | 160 g |
Mouka polohrubá | 90 g |
Olej | 125 ml |
Skořice mletá Vitana | 2 g |
Vanilkový pudink | 1 ks |
Mléko tekuté | 300 ml |
Prášek do perníku | 1 ks |
Technologický postup: mouky smíchejte se skořicí, práškem do perníku a vanilkovým pudinkem. Vejce vyšlehejte s cukrem krupicí. Do vyšlehaných vajec rušně zamíchejte mléko, sypkou směs a nakonec olej. Hmotu nalijte do vymazané a vysypané formy 26 cm.

Tvarohová náplň
Vejce | 2 ks |
Tvaroh | 1 ks |
Rumový cukr Vitana | 2 ks |
Technologický postup: tvaroh rozmíchejte s vejci a cukrem. Naplňte do sáčku. Do těsta nastříkejte pusinky tvarohu. Tvaroh částečně klesne do těsta.
Ovoce
Hrušky střední | 4 ks |
Technologický postup: hrušky očistěte a půlky nakrájejte na plátky. Každou půlku hrušky nechte pohromadě. Hrušky položte na těsto, váhou částečně klesnou do těsta. Perník pečte na 175 °C po dobu 55 minut.