12 – 16 ks
Těsto na koláč
Polohrubá mouka | 200 g |
Sůl | špetka |
Cukr krupice | 100 g |
Citrónový cukr Vitana | 1 ks |
Vejce | 200 g |
Citrónová kůra Vitana | 1 lžička |
Skořice mletá Vitana | ½ lžičky |
Máslo | 60 g |
Prášek do pečiva s vinným kamenem | ½ ks |
postup:připravte si vyšší formu 32 cm průměr. Vymažte jí tukem a vysypejte moukou. Rozpusťte máslo a nechte vychladnout. Sypké suroviny promíchejte, nakonec ručně zamíchejte máslo a vejce. Krátce promíchejte a těsto nalijte do formy a zarovnejte.
Tvarohová náplň
Tvaroh polotučný | 400 g |
Vanilkový cukr | 1 ks |
Vejce | 100 g (2ks) |
Mléko | 30 ml |
postup:tvaroh v misce promíchejte s vanilkovým cukrem, vejci a nařeďte mlékem. Tvaroh rozmažte na těsto ve formě.
Rebarbora
Rebarbora | 1000 g |
Cukr krupice | 70 g |
postup:rebarboru oloupejte a nakrájejte na centimetrové dílky. V misce nakrájenou rebarboru smíchejte s cukrem krupicí.
Mandlová drobenka
Mandle plátky | 100 g |
Cukr krupice | 70 g |
Polohrubá mouka | 70 g |
Máslo | 70 g |
Skořice mletá | ½ lžičky |
postup:smíchejte mandle, cukr, mouku, skořici a máslo na drobenku. Drobenkou posypejte rebarboru. Koláč pečte na 170 °C – 50 – 55 minut.
