Strouhaný koláč

Strouhaný koláč

Těsto 

Mouka hladká400 g
Máslo rozpuštěné chladné250 g
Mléko 5 lžic
Kakao 1 lžíce
Kypřící prášek1 ks
Vanilínový cukr1 ks

postup: všechny suroviny spojte v tuhé těsto. Těsto rozdělte na dva díly a zabalte do fólie. Dejte do mrazáku na 60 – 90 minut. Připravte si pekáč 40 x 30 cm. Vymažte a vysypejte moukou. Jedno z těst nastrouhejte na struhadle na hrubou a rozprostřete na dno pekáče. Zalijte stejnoměrně tvarohovou zálivkou. Druhou část nastrouhejte na struhadle a stejnoměrně rozložte na tvaroh. Dejte péci na 160 °C po dobu 40 minut. 

Zálivka 

Tvaroh 250 g
Cukr moučka250 g 
Žloutky 4 ks
Bílky 4 ks
Vanilínový cukr1 ks
  

postup: bílky vyšlehejte do pevného sněhu s vanilínovým cukrem. Tvaroh rozmíchejte s cukrem moučkou, žloutky. Nakonec ručně zamíchejte sníh z bílků.