Porcí 12 ks

Těsto
Máslo |
120 g |
Mouka hladká |
220 g |
Sůl |
2 g |
Cukr krupice |
70 g |
Vejce |
1 ks |
Vanilkový cukr Vitana |
1 ks |
Postup: do prosáté mouky zamícháme sůl, cukr krupici, vanilkový cukr. Vejce spojíme s máslem a nakonec přimícháme sypké suroviny. Vznikne nám hladké těsto. Zabalíme těsto do fólie a necháme v chladu odležet 30 minut. Těsto vyválíme na 3 mm tloušťky. Těsto natočíme na váleček a přendáme do formy. Formu i s těstem dáme na 20 minut zamrazit.

Tvarohová náplň
Cukr krupice | 100 g |
Krémový prášek | 40 g |
Vanilkový cukr Vitana | 1 ks |
Vajíčka | 1 ks |
Tvaroh | 500 g |
Mléko | 250 g |
Olej | 125 g |
Sůl | 1 g |
Citrónová kůra Vitana | 2 g |
Postup: prošleháme tvaroh s cukrem. Promícháme vejce a ostatní suroviny. Vyplníme formu náplní a pečeme 1 hodinu při 170 °C. Vytáhneme z trouby a koláč necháme vychladnout.

Bílková čepice
Bílky |
3 ks |
Cukr krupice |
50 g |
Vanilkový cukr Vitana |
1 ks |
Lístky máty |
15 ks |
Postup: ve hmoždíři rozdrťte mátu s vanilkovým cukrem. Vyšlehejte bílky s cukrem do pevného sněhu. Ručně lehce zamíchejte pastu z máty. Sníh lžící navrstvěte na koláč. Opékací pistolí nechte zkaramelizovat vršky bílkového sněhu. Podávejte vychladlé.
