Tvarohový koláč

Tvarohový koláč

Porcí 12 ks

 

Těsto

Máslo

120 g

Mouka hladká

220 g

Sůl

2 g

Cukr krupice

70 g

Vejce

1 ks

Vanilkový cukr Vitana

1 ks

 

Postup: do prosáté mouky zamícháme sůl, cukr krupici, vanilkový cukr. Vejce spojíme s máslem a nakonec přimícháme sypké suroviny. Vznikne nám hladké těsto. Zabalíme těsto do fólie a necháme v chladu odležet 30 minut. Těsto vyválíme na 3 mm tloušťky. Těsto natočíme na váleček a přendáme do formy. Formu i s těstem dáme na 20 minut zamrazit.

 

 

Tvarohová náplň

Cukr krupice 100 g
Krémový prášek 40 g
Vanilkový cukr Vitana 1 ks
Vajíčka 1 ks
Tvaroh 500 g
Mléko 250 g
Olej 125 g
Sůl 1 g
Citrónová kůra Vitana 2 g

Postup: prošleháme tvaroh s cukrem. Promícháme vejce a ostatní suroviny. Vyplníme formu náplní a pečeme 1 hodinu při 170 °C. Vytáhneme z trouby a koláč necháme vychladnout.

Bílková čepice

Bílky

3 ks

Cukr krupice

50 g

Vanilkový cukr Vitana

1 ks

Lístky máty

15 ks

 

Postup: ve hmoždíři rozdrťte mátu s vanilkovým cukrem. Vyšlehejte bílky s cukrem do pevného sněhu. Ručně lehce zamíchejte pastu z máty. Sníh lžící navrstvěte na koláč. Opékací pistolí nechte zkaramelizovat vršky bílkového sněhu. Podávejte vychladlé.