1 ks

Ovocný kompot
Zralý ananas | 1 ks |
Zralé mango | 1 ks |
Ananasový džus | 0,300 |
Želatina na sladké i slané Vitana | 1 ks |
Voda | 0,100 |
Třtinový cukr | 0,050 |
Technologický postup:želatinu nechte nabobtnat ve vodě. Okrájejte ananas, nakrájejte ho na plátky. Oloupejte zralé mango a nakrájejte ho na kostičky. Nakrájené ovoce přendejte do kastrůlku, přisypte třtinový cukr a ananasový džus. Přiveďte k bodu varu a odstavte. Pokud bude ovoce příliš kyselé a tvrdé, přidejte cukr a déle povařte. Po odstavení kastrůlku z plotny, rozpuste ve šťávě nabobtnanou želatinu. Polovinu teplé části přilejte do krémové části. Nechte částečně vychladnout.

Krémová část
Mascarpone | 0,250 |
Smetana 33% | 0,200 |
Cukr krupice | 0,050 |
Bílý rum (Malibu) | 0,050 |
Želatina na sladké i slané Vitana | 1 ks |
Voda | 0,050 |
Technologický postup: ve studené vodě nechte nabobtnat želatinu. Do mísy nalijte polovinu ananasové šťávy. Pokud bude vychladlá, nahřejte jí před bod varu. Přidejte nabobtnanou želatinu a zamíchejte do rozpuštění. Přilijte bílý rum, cukr krupici, Mascarpone. Metličkou ručně promíchejte do hladka. Vyšlehejte smetanu do tuhého krému a zlehka zamíchejte do ananasové části. Připravte si mísu. Na dno mísy naskládejte ½ ananasového kompotu, na ananas nalijte 1/3 krémové části, poskládejte piškoty, na piškoty nalijte 2/3 krémové části. Opakujte pokládáním piškotů, krémové části a na horní část naskládejte zbytek ananasu s mangem. Nechte vychladnout v ledničce.

Dohotovení
Piškoty | 0,200 |
