Briošky

Briošky

28 ks

Chlebová mouka500 g
Cukr krupice75 g
Vejce 350 g
Máslo 300 g
Sůl 5 g
Droždí 40 g

postup: všechny suroviny kromě másla zamíchejte při nižší rychlosti 10 minut. Když se těsto začne oddělovat od mísy, přidejte povolené máslo a míchejte dalších 15 minut. Vytvořte hladké, lesklé, pružné těsto. Těsto nechte odpočinout v pokojové teplotě, až zdvojnásobí svůj objem, uložte těsto do lednice. Uchovávejte přes noc. Druhý den těsto rozdělte na dílky o váze 50 g a vložte kuličku do kulatého kroužku 8 cm. Kroužek vymažte máslem. Pomašlujte a nechte 2 hodiny kynout při 28 °C. znovu pomašlovat, posypat hrubými mandlemi. Pečte na 180 °C 8- 10 minut.